CO SIĘ DZIEJE U KUCHARZY

    0
    73

    KRÓTKIE SPRAWOZDANIE Z OSTATNIEGO MIESIĄCA.

    26 maja- kucharze upiekli torty na Dzień Matki;

    1 czerwca- tradycyjnie wzięliśmy czynny udział w Festynie zdrowotnym jako wolontariusze, zajmowaliśmy się zabawianiem najmłodszych oraz serwowaniem różnorodnych potraw takich jak: bigos, zupa rumfordzka, bułki edmundowe (z przepisu bł. Edmunda Bojanowskiego)

    2 czerwca- festyn na Zielonej, podczas którego, główną rolę odegrał prosiak pieczony przygotowany wspólnie z rodzicami i mistrzami kuchni; skład menu podczas Wielkopolskich Dni Stop Uzależnieniom to: prosiak, smalec od babuni, kruche ciastka, szneki z glancem, ogórki małosolne, kiełbasa z kotła na grillu, chleb na młodziach i in.;

    10 czerwca- wywiadówka III tru przy grillu

    Pozdrawiamy i zapraszamy do nas
    Kucharze z Zielonej

    {gallery}20140615{/gallery}