KUCHARZE W KOTLINIE

    0
    62

    20 listopada 2014 roku klasa IV Technikum w Zawodzie Kucharz odwiedziła pobliskie zakłady przetwórstwa owocowo-warzywnego w Kotlinie. Powodem wizyty były podziękowania za otrzymane wcześniej produkty, z których przygotowywano na Warsztatach Szkolnych wiele potraw. Kucharze przygotowali specjalny tort w kształcie pomidora, ponieważ właśnie to warzywo jest najbardziej kojarzone z Kotlinem, i tam przetwarzane na smaczny i ceniony w całym kraju koncentrat i ketchup. Uczniowie mieli okazję zobaczyć zakład, oraz wysłuchać wykładu na temat oferty produktów owocowo-warzywnych „Kotlińskiego specjału”. Zaletą owych produktów jest to, że produkowane są tylko z polskich surowców skupowanych od pobliskich rolników, dlatego też warto je nabywać. Oferta Kotlina z biegiem czasu coraz bardziej się powiększa o nowe, ciekawe i smaczne przetwory. Młodzież otrzymała drobne upominki w postaci ketchupów, następnie pod opieką s. Doroty Śliwińskiej i Moniki Nowaczyk powróciła do Pleszewa.

    {gallery}20141120{/gallery}