Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych na łamach prasy branżowej

0
242

„Mistrz branży” to fachowe pismo skierowane do piekarzy, cukierników, lodziarzy i branż pokrewnych związanych z produkcją żywności. W ostatnim styczniowym numerze tego pisma oprócz wielu ciekawych artykułów poświęconych sporządzaniu słodkich wyrobów, w dziale Edukacja i Kuźnia Talentów przeczytać można obszerny wywiad przeprowadzony z uczennicami IV klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wraz z nauczycielką przedmiotów zawodowych Moniką Nowaczyk. Sandra Golińska ,Natalia Melka i Karolina Michalak opowiadały o swoich zainteresowaniach związanych z zawodem kucharza i jemu pokrewnych, oraz ulubionych potrawach i wypiekach sporządzanych nie tylko w pracowni, ale również we własnych kuchniach. Pani Monika Nowaczyk przedstawiła krótką historię powstania naszej nowej pracowni i kierunku gastronomicznego funkcjonującego od wielu lat w murach naszej szkoły.
Zachęcamy , szczególnie uczniów klas ósmych i gimnazjalistów, do przeczytania wywiadu. Może zachęci on Was do wyboru kierunku kształcenia i przyszłej ścieżki zawodowej. Natomiast uczniom naszej szkoły nie trzeba chyba przypominać o przyjemnych zapachach rozchodzących się na korytarzach z pracowni gastronomicznej.