XVII Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności.

    0
    343

    Brawo kucharze!
    Monika Hańćkowiak i Tobiasz Tarka z II klasy kucharskiej zdobyli największą ilość punktów w szkolnym etapie XVII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Dnia 11.01.2013 pod opieką nauczycielki Moniki Nowaczyk wzięli udział w okręgowych eliminacjach tejże Olimpiady. Wraz z 45 uczestnikami z całej wielkopolski uczniowie rozwiązywali test składający się z 70 pytań. Zagadnienia dotyczyły żywienia człowieka, technologii produkcji żywności, a także chemii. Tematyką wiodącą tegorocznej Olimpiady była żywność tradycyjna i kuchnie narodowe. Nasi przyszli kucharze zdobyli zaszczytne 25 i 27 miejsce. Biorąc pod uwagę to, że uczęszczają dopiero do II klasy jest to nie lada osiągnięcie! Gratulujemy serdecznie wyników i życzymy w kolejnych etapach Olimpiady jeszcze lepszych miejsc.